Tema Utrasonike: "Nxjerrja Solvent Intensifikuar Intensifikuar"

Ultrasonication intensifikon ekstraktimin konvencional tretës dhe e bën procesin shumë më efikas. Nxjerrja tejzanor punon me lloje të ndryshme të tretësve si uji, etanoli, metanol, izopropanol, vajra vegjetale, glicerinë për të përmendur vetëm disa. Kavitacioni i gjeneruar ultrasonically përmirëson transferimin e masës dhe prish qelizat në mënyrë që materiali intracellular dhe substancat bioaktive të synuara të lëshohen në tretës. Si një metodë nxjerrje jo-termike, sonication parandalon degradimin termik të përbërësve termo-labil. Në këtë mënyrë, ekstraktimi tejzanor rrit prodhimin, përmirëson cilësinë e ekstraktit dhe përshpejton procesin.
Lexoni më shumë rreth aplikimeve shumëfishe të ekstraktimit tejzanor, duke përfshirë studimet e rasteve dhe protokollet e ekstraktimit tejzanor!

UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Sonicator industrial i tipit sonda për nxjerrjen e kërpudhave medicinale në shkallë të gjerë

Nxjerrja e kërpudhave në shkallë të gjerë duke përdorur sondimin e grupit të sondave

Nxjerrja e komponimeve bioaktive nga kërpudhat për qëllime prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me tretës me ndihmën e ultrazërit dhe izolimit pasues të përbërjeve bioaktive si beta-glukanet. Këtu është një udhëzim praktik për nxjerrjen e kërpudhave me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/large-scale-mushroom-extraction-using-probe-type-batch-sonication.htm
Kërpudhat Reishi përmbajnë polisakaride, të cilat mund të izolohen në mënyrë më efektive nëpërmjet sonikacionit (p.sh. duke përdorur Hielscher Ultrasonics' UP400St).

Nxjerrja e beta-glukaneve nga kërpudhat duke përdorur ultratinguj

Nxjerrja e beta-glukaneve nga kërpudhat për qëllime testimi laboratorike ose prodhimi përfshin një kombinim të prerjes, bluarjes ose shtypjes së kërpudhave, nxjerrjes me ndihmën e ultrazërit dhe precipitimit të beta-glukaneve. Këtu është një përshkrim i thjeshtuar i procesit të nxjerrjes së beta-glukanit, së bashku me shembullin…

https://www.hielscher.com/extraction-of-beta-glucans-from-mushrooms-using-ultrasonication.htm
Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja e alkaloideve duke përdorur një sonda-tejzanor

Alkaloidet janë komponime bioaktive, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur ultratinguj. Alkaloidet shfaqin një gamë të gjerë efektesh biologjike dhe në këtë mënyrë përdoren si farmaceutikë dhe terapeutikë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika e preferuar për të prodhuar alkaloide me cilësi të lartë…

https://www.hielscher.com/alkaloid-extraction-using-a-probe-ultrasonicator.htm
Ultrasonikator UIP2000hdT i tipit sondë (2000 watts) në një reaktor çeliku inox të klasës farmaceutike.

Nxjerrja e silymarinës nga gjemba e qumështit – Më efikase me ultratinguj

Silymarin është një ekstrakt i standardizuar nga farat e gjembaçit të qumështit dhe përmban kryesisht disa flavonolinjanë si silibina. Silymarin është i njohur për efekte të ndryshme medicinale dhe në këtë mënyrë përdoret në farmaceutikë dhe suplemente. Ekstraktimi me ultratinguj është provuar të jetë më i madhi…

https://www.hielscher.com/silymarin-extraction-from-milk-thistle-most-efficient-with-ultrasonication.htm
Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga përdorimi i ujit si tretës ekstraktues.

Nxjerrja e ujit me efikasitet të lartë duke përdorur ultratinguj të energjisë

Nxjerrja e ujit të përbërjeve botanike (p.sh. nxjerrja e ujit të ftohtë ose të nxehtë, nxjerrja e ujit nën presion dhe nxjerrja e ujit nënkritik) mund të përmirësohet në mënyrë efikase me anë të ultrazërit. Nxjerrja e ujit me ndihmën e ultrazërit jo vetëm që jep rendimente më të larta dhe redukton kohën e përpunimit, por edhe rezultate…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-water-extraction-using-power-ultrasound.htm
Ultrasonicator UP400St është një ekstraktues me ultratinguj i përdorur gjerësisht për izolimin e përbërjeve bioaktive nga materialet bimore.

Ekstraktimi tejzanor – I gjithanshëm dhe i përdorshëm për çdo material botanik

A mund ta përdor ultratingullin tim të tipit sondë për nxjerrjen e kanabisit dhe psilocibinës? Përgjigja është: Po! Ju mund të përdorni ultratingullin tuaj për lëndë të para të shumta të ndryshme për të prodhuar ekstrakte me cilësi të lartë. Bukuria e teknikës së ekstraktimit me ultratinguj qëndron në përputhshmërinë e saj…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-versatile-and-usable-for-any-botanical-material.htm
Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.