Tema Utrasonike: "Deagglomeration tejzanor"

Deagglomeration përshkruan procesin e prishjes ose shpërndarjes së grimcave që kanë grupime të grumbulluara, të grumbulluara ose të formuara. Forcat ndërqelizore mund të klasifikohen në dy grupe: Forcat ngjitëse si van der Waals, tërheqja elektrostatike dhe magnetike, ndërlidhja mekanike dhe lidhjet kimike nuk kërkojnë urë materiale midis grimcave. Ura të ngurta, forca lidhëse kapilare dhe të palëvizshme
urat e lëngshme bazohen në formimin e lidhjeve të ngurta midis grimcave.
Deagglomerimi tejzanor dhe shpërndarja është një metodë e fuqishme për të thyer aglomeratet e grimcave dhe agregateve në grimca individuale dhe rezulton në pezullime të shpërndara në mënyrë uniforme. Një fushë e rëndësishme aplikimi e shpërndarësve tejzanor është shpërndarja e nanopartikujve siç janë nanotubat e karbonit, silicë, alumin, dioksid titaniumi ose magnetiti.
Kavitacioni akustik, parimi i punës që qëndron pas deagglomerimit tejzanor dhe bluarjes, krijon forca të fortë të qethjes hidraulike, të cilat kapërcejnë lidhjet ndërqelizore dhe promovojnë deaglomerimin e grimcave të grumbulluara në nanopartikuj mono-shpërndarë.
Lexoni më shumë rreth shpërndarjes tejzanor, deagglomerimit dhe mullirjes së lagësht të nano-grimcave!

UIP2000hdT - një ultrasonikator me performancë të lartë 2000W me reaktor kimik për përpunim intensiv.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Thërrimi dhe shpërndarja me tejzanor është një metodë efikase për të prodhuar njollat uniforme të nanogrimcave.

Nanodiamantet e shpërndara në suspension ujor me sonication

Dispersionet e nanodiamantit janë efikase dhe prodhohen shpejt duke përdorur dispersues tejzanor. Deagregimi tejzanor dhe shpërndarja e nanodiamanteve mund të kryhet në mënyrë të besueshme në një suspension ujor. Teknika e dispersionit tejzanor përdor kripën për modifikimin e pH dhe në këtë mënyrë është e lehtë, e lirë dhe…

https://www.hielscher.com/nanodiamonds-dispersed-in-aqueous-suspension-with-sonication.htm
Sistemet e ultrazërit me fuqi të lartë pasi Hielscher SonoStation janë tretës të besueshëm për prodhimin e dispersioneve dhe tretjeve të ngurta

Shpërbërja: Tretës me performancë të lartë

Tretësit tejzanor janë mjete të fuqishme përzierjeje të përdorura në industri të ndryshme për të shpërndarë dhe homogjenizuar pluhurat e lëngshëm pluhur me efikasitet të pashembullt. Ndryshe nga metodat tradicionale të përzierjes, tretësit tejzanor përdorin valë ultratinguj me intensitet të lartë për të krijuar kavitacion intensiv dhe mikro-turbulencë brenda lëngut. Këto efekte…

https://www.hielscher.com/dissolving-high-performance-dissolvers.htm
Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga përdorimi i ujit si tretës ekstraktues.

Formulime ngjitëse me performancë të lartë – Përmirësuar nga shpërndarja tejzanor

Ngjitësit me performancë të lartë përbëhen nga sisteme epoksi, silikoni, poliuretani, polisulfidi ose akrilik që përmbajnë mbushës dhe aditivë të ndryshëm (nano-), të cilët i japin ngjitësit performancë të veçantë si forca e lidhjes, pesha e lehtë, qëndrueshmëria, rezistenca ndaj nxehtësisë dhe qëndrueshmëria. . Kërkohet përzierje efikase dhe e besueshme për të…

https://www.hielscher.com/high-performance-adhesive-formulations-improved-by-ultrasonic-dispersion.htm
Dispersioni tejzanor është një teknologji shumë efikase për zbërthimin dhe zbërthimin e nanogrimcave. Prandaj, ultrasonikët nga Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në industri për të prodhuar nanodispersione në shkallë më të madhe dhe pezullime të strukturuara nano.

Shpërndarje e besueshme e nanopartikujve për aplikime industriale

Ultratingulli me fuqi të lartë mund të shpërbëjë aglomeratet e grimcave efikase dhe të besueshme dhe madje të shpërbëjë grimcat primare. Për shkak të performancës së tij të shpërndarjes me performancë të lartë, ultrasonikët e tipit sonda përdoren si metodë e preferuar për të krijuar pezullime homogjene të nanogrimcave. Dispersion i besueshëm i Nanopartikulave me anë të ultrazërit Shumë industri…

https://www.hielscher.com/reliable-nanoparticle-dispersion-for-industrial-applications.htm
Ultrasonikator UIP2000hdT me reaktor inline sonokimik për aplikime sonokimike shumë efikase si sono-kataliza dhe sono-sinteza.

Sinteza dhe funksionalizimi i zeoliteve duke përdorur sonifikimin

Zeolitet duke përfshirë nano-zeolitë dhe derivatet e zeolitit mund të sintetizohen, funksionalizohen dhe deaglomerohen në mënyrë efikase dhe të besueshme duke përdorur ultratinguj me performancë të lartë. Sinteza dhe trajtimi tejzanor i zeolitit e kalon sintezën konvencionale hidrotermale për nga efikasiteti, thjeshtësia dhe shkallëzueshmëria e thjeshtë lineare për prodhim të madh. Zeolite të sintetizuara me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/synthesis-and-functionalization-of-zeolites-using-sonication.htm
Sistem shpërndarës tejzanor 7kW për prodhimin e grafikëve inline (Kliko për ta zmadhuar!)

Oksid Graphene – Lulëzimi dhe dispersioni tejzanor

Oksidi i grafenit është i tretshëm në ujë, amfifilik, jo toksik, i biodegradueshëm dhe mund të shpërndahet lehtësisht në koloidet e qëndrueshme. Eksfolimi dhe shpërndarja tejzanor është një metodë shumë efikase, e shpejtë dhe me kosto efektive për sintetizimin, shpërndarjen dhe funksionalizimin e oksidit të grafenit në shkallë industriale. Në përpunimin e rrjedhës së poshtme,…

https://www.hielscher.com/graphene-oxide-ultrasonic-exfoliation-and-dispersion.htm
Sonicizimi duke përdorur një sondë tejzanor është një metodë efikase për të eksfoluar nanofletët e grafenit me një shtresë dhe për t'i shpërndarë ato në mënyrë uniforme. Funksionalizimi tejzanor lejon prodhimin e grafenit të shpërndarjes në ujë.

Lyerje tejzanor e Graphene ujit të shpërndarë

Nano fletët e grafenit me një dhe dy shtresa mund të prodhohen me shpejtësi nëpërmjet eksfolimit tejzanor me xhiro të lartë dhe me kosto të ulët. Grafeni i eksfoluar në mënyrë tejzanor mund të funksionalizohet me biopolimere në mënyrë që të përftohet grafeni që shpërndahet në ujë. Me anë të kavitacionit tejzanor, grafeni i sintetizuar mund…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-exfoliation-of-water-dispersible-graphene.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.