Tema Utrasonike: "Nxjerrja tejzanor e polifenoleve"

Polifenolet ose polihidroksifenolet janë përbërës kimikë që ndodhin në natyrë, por mund të sintetizohen edhe kimikisht. Ndërsa polifenolet veprojnë si antioksidantë, ato njihen si bio-kompleks i dobishëm për shëndetin dhe konsumi i ushqimeve të pasura me polifenol si frutat, perimet, drithërat, çaji dhe kafeja është e lidhur me një rrezik të zvogëluar të sëmundjeve kronike.
Frutat si manaferrat, rrushi, mollët, dardhat dhe qershitë tregojnë një përmbajtje të lartë polifenoli që përmban deri 200-300mg polifenole për 100 gram peshë të freskët. Më pas, produktet e prodhuara nga këto fruta, përmbajnë gjithashtu sasi të konsiderueshme polifenolesh.
Klasa e polifenoleve përfshin tannins, catechins, epicatechins, flavanones, izoflavones, phloridzin, quercitin etj. Në ushqime, polifenolet kontribuojnë në hidhërimin, astringjencën, ngjyrën, aromën, erën dhe stabilitetin oksidues. Prandaj, ekstraktet e polifenolit, p.sh. nga lëkura e rrushit, farat e rrushit, pulpa e ullirit, lëvorja e agrumeve, ose lëvorja e pishës detare, shiten si përbërës për ushqime funksionale, shtesa dietike dhe kozmetikë.
Si metabolitë sekondarë të bimëve, polifenolet janë të vendosura brenda matricës qelizore. Për të prodhuar ushqime të pasura me polifenol si vaji i ullirit, vera, lëngjet, pure ose ekstraktet, polifenolet duhet të lirohen nga qelizat bimore. Nxjerrja tejzanor është një metodë e fuqishme për të thyer strukturat qelizore të botanikëve dhe për t'i lëshuar ato në lëngun përreth. Si një teknikë jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon dekompozimin termik të polifenoleve të nxehtësisë. Në të njëjtën kohë, sonication është një metodë e intensifikimit të procesit, i cili rrit rendimentin e nxjerrjes dhe përshpejton shpejtësinë e procesit. Nxjerrja tejzanor përdoret për të prodhuar ekstrakte polifenol superiore. Në dispozicion nga laboratori në shkallë industriale, procesorët tejzanor mund të implementohen lehtësisht në linjën tuaj të prodhimit për të përmirësuar procesin tuaj të nxjerrjes.

Lexoni më shumë për përfitimet e nxjerrjes tejzanor të polifenoleve nga lëndët e para botanike!

Ndërrues ultrasonik dhe gjenerator i UIP500hdT (tejzanor 500W)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Nxjerrja e grupit tejzanor të alkaloideve nga materiali bimor duke përdorur sondën tejzanor UP400St.

Nxjerrja e alkaloideve duke përdorur një sonda-tejzanor

Alkaloidet janë komponime bioaktive, të cilat mund të nxirren në mënyrë efikase nga bimët duke përdorur ultratinguj. Alkaloidet shfaqin një gamë të gjerë efektesh biologjike dhe në këtë mënyrë përdoren si farmaceutikë dhe terapeutikë. Ekstraktimi me ultratinguj është teknika e preferuar për të prodhuar alkaloide me cilësi të lartë…

https://www.hielscher.com/alkaloid-extraction-using-a-probe-ultrasonicator.htm
Nxjerrja me ultratinguj është një strategji e thjeshtë dhe efikase për të prodhuar rendimente më të larta të ekstrakteve premium nga botanikët.

Nxjerrja me ultratinguj e Komponimeve Aktive nga Nënproduktet e Rrushit dhe Verës

Rrushi (Vitis vinifera), nënproduktet e hardhisë dhe verës janë të pasura me polifenole dhe substanca të tjera bioaktive, të cilat janë përbërës të vlefshëm për prodhimin e suplementeve medicinale dhe ushqimore. Nxjerrja me ultratinguj lejon izolimin e thjeshtë dhe shumë efikas të rrushit dhe…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-active-compounds-from-grape-and-wine-by-products.htm
Homogjenizuesit e ushqimit tejzanor me performancë të lartë përdoren për të shpërndarë dhe stabilizuar qumështin e arrës dhe zëvendësuesit e tjerë të qumështit me bazë bimore.

Efikasitet dhe Cilësi Superiore në Prodhimin e Arrës së Qumështit me Ultrasonikë

Qumështi i arrës dhe alternativat e qumështit me bazë bimore janë një segment ushqimor në rritje. Për prodhimin e qumështit të arrës dhe analogëve të qumështit me bazë bimore, ekstraktimi dhe homogjenizimi me ultratinguj ka treguar përparësi të mëdha ndaj teknikave konvencionale. Ekografia me fuqi të lartë rrit rendimentin, stabilitetin e produktit, përmbajtjen e lëndëve ushqyese dhe në përgjithësi…

https://www.hielscher.com/superior-efficiency-and-quality-in-nutmilk-production-with-ultrasonics.htm
Sonda tejzanor UP400St për nxjerrjen e artemisininës nga Artemisia annua trichomes.

Nxjerrja shumë efikase e artemisininës me sonifikim

Artemisinina mund të nxirret në mënyrë efikase duke përdorur sonikacion me performancë të lartë. Nxjerrja me ultratinguj jep rendiment shumë të lartë të artemisininës duke përdorur tretës të butë. Procesi i nxjerrjes duke aplikuar ultratinguj është përshpejtuar në mënyrë drastike. Kushtet e përpunimit në nxjerrësit tejzanor janë saktësisht të kontrollueshme, gjë që lejon…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-artemisinin-extraction-with-sonication.htm
Ultratingulli është një metodë shumë efikase për prodhimin e skizofilanit me peshë të ulët molekulare të shkallës farmaceutike.

Strategjitë për rendimentet më të larta në nxjerrjen botanike

Për të prodhuar ekstrakte të cilësisë premium nga botanikë me efikasitet të lartë, dmth me rendiment të lartë të ekstrakteve të cilësisë premium brenda një kohe të shkurtër nxjerrjeje, kërkohet një teknikë ekstraktimi me performancë të lartë. Ekstraktimi me ultratinguj është një teknikë që intensifikon procesin, e cila lejon përdorimin…

https://www.hielscher.com/strategies-for-higher-yields-in-botanical-extraction.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.