Tema Utrasonike: "Lizë tejzanor dhe përçarje qelizore"

Liza është termi që përshkruan përçarjen e mureve të qelizave ose membranave. Disruptors tejzanor janë një mjet i besueshëm për të thyer qelizat në mënyrë që të lëshojë komponimet intracellular të tilla si ADN, proteina, organelles, dhe phytochemicals. Për lizë ultratinguj (aka çrregullime të qelizave), valët me ultratinguj me intensitet të lartë / frekuencë të ulët aplikohen për të prishur membranat qelizore. Meqenëse ultrasonication nxit transferimin në masë, materiali intracellulari lëshohet në tretësin përreth. Lëngu që përmban përmbajtjen e qelizave të lizuara quhet lizë.
Liza e qelizës është hapi i parë në fraksionimin qelizor, izolimin e organeve dhe nxjerrjen dhe pastrimin e proteinave.
Lexo më shumë për disruptorët tejzanor qelizor dhe lysis tejzanor!

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Shpërbërja e qelizave tejzanor përdoret për të izoluar komponimet nga fabrikat e qelizave bakteriale.

Liza tejzanor e qelizave të bioinxhinieruara në prodhimin industrial

Llojet e baktereve të bioinxhinieruara si E. coli, si dhe llojet e qelizave bimore dhe të gjitarëve të modifikuar gjenetikisht përdoren gjerësisht në bioteknologji për të shprehur molekulat. Për të çliruar këto bio-molekula të sintetizuara, kërkohet një teknikë e besueshme e përçarjes së qelizave. Ultratinguj me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-lysis-of-bioengineered-cells-in-industrial-production.htm
VialTweeter mund të mbajë deri në 10 shishe provë të zakonshme për përgatitjen e njëkohshme të mostrës me ultratinguj

Protokolli për Inaktivimin e Koronavirusit SARS-CoV-2 me Sonication

Hielscher VialTweeter është një njësi unike e përgatitjes tejzanor me shumë mostra, e cila përdoret për të çaktivizuar koronavirusin SARS-COV-2. VialTweeter ju lejon të përgatitni deri në 10 shishe mostrash në të njëjtën kohë dhe në këtë mënyrë është njësia ideale për përpunimin masiv të mostrës. Inaktivizimi…

https://www.hielscher.com/protocol-for-sars-cov-2-coronavirus-inactivation-with-sonication.htm
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupor të përzier përdoret për formulimin e produkteve farmaceutike si sprej për hundët, shpëlarësit e gojës, tinkturat, pikat e syve etj.

Prodhimi biosintetik i Oligosakarideve të Qumështit Njerëzor

Biosinteza e oligosakarideve të qumështit të njeriut (HMOs) nëpërmjet fermentimit ose reaksioneve enzimatike është një proces kompleks, konsumues dhe shpesh me rendiment të ulët. Ultratingulli rrit transferimin e masës midis substratit dhe fabrikave të qelizave dhe stimulon rritjen dhe metabolizmin e qelizave. Në këtë mënyrë, sonication intensifikon fermentimin…

https://www.hielscher.com/human-milk-oligosaccharides.htm
Nxjerrja tejzanor kanabis në Glyerin

Disintegruesit tejzanor

Shpërbërja e qelizave është një detyrë e zakonshme në bioteknologji dhe në shumë aplikacione që përfshijnë përpunimin e qelizave dhe materialit ndërqelizor. Shpërbërësit tejzanor të qelizave janë efikas dhe të besueshëm, kur bëhet fjalë për thyerjen e murit qelizor ose membranave të qelizave bimore, indeve të gjitarëve,…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-disintegrators.htm
Hielscher Ultrasonics SonoStation është një konfigurim i lehtë për t'u përdorur me mikser tejzanor me prerje të lartë për shkallën e prodhimit. (Kliko per te zmadhuar!)

Nxjerrja tejzanor me ujë të ftohtë nga Mogrosides nga frutat e murgut

Ekstrakti i frutave të murgut (S. grosvenorii) dhe veçanërisht përbërja e tij mogroside V përdoret si një ëmbëlsues natyral pa kalori. Mogrosides. Nxjerrja me ultratinguj është një metodë e thjeshtë, e shpejtë, e riprodhueshme dhe e besueshme ekstraktimi e aplikuar me sukses për të prodhuar ëmbëlsues natyral pa kalori nga frutat e murgut.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cold-water-extraction-of-mogrosides-from-monk-fruit.htm
Pajisjet ekstraktuese tejzanor si UP200St ose UP200Ht janë mjete të fuqishme dhe të besueshme për nxjerrjen e përbërjeve organike dhe inorganike nga mostrat. (Kliko per te zmadhuar!)

Kërkesë informacioni

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.