Tema Utrasonike: "Whatfarë është Sonokimi?"

Sonochemistry është aplikimi i ultrazërit ndaj reaksioneve dhe proceseve kimike. Procesi i përdorimit përdoret për të intensifikuar reaksionet kimike si sinteza dhe katalizat. Kur valët intensive të ultrazërit janë çifte në lëngje, shfaqet fenomeni i cavitation akustike. Cavitation tejzanor përmirëson transferimin në mes të reagents, përshpejton reagimin dhe / ose lejon për të ndryshuar rrugën e kimikateve.
Mësoni më shumë për laboratorët dhe pajisjet industriale Hielscher tejzanor dhe se si ato përdoren në procese të ndryshme sonochemike!

Ultrasonication është një teknikë shumë efikase për të promovuar rrugët sol-xhel.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse për trajtimin paraprak me ultratinguj të shiritave të patates përpara skuqjes. Sonication heq niseshtenë duke prodhuar patate të skuqura dhe patate të skuqura më të freskëta.

Reaktorët e rrjedhës tejzanor – Dizajni, Aplikimet dhe Avantazhet

Reaktorët tejzanor lejojnë një trajtim të vazhdueshëm në linjë të lëngjeve dhe llumeve duke aplikuar valë të fuqishme ultratinguj. Reaktorët tejzanor përdoren për homogjenizimin, përzierjen, emulsifikimin, shpërndarjen, nxjerrjen, shpërbërjen e qelizave, pasterizimin, degazifikimin, shpërbërjen dhe intensifikimin e reaksioneve kimike si sinteza.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-flow-reactors-design-applications-and-advantages.htm
Homogjenizues tejzanor i tipit sondë UP400St për shpërndarjen dhe sintezën e nanokompozitit.

Sinteza e hidrogelit nanokompozit duke përdorur ultratinguj

Hidrogelet ose nanogelet nanokompozite janë struktura 3D shumëfunksionale me efikasitet të lartë si bartës të barnave dhe sisteme të shpërndarjes së barnave me çlirim të kontrolluar. Ultratingulli promovon shpërndarjen e grimcave hidrogel polimerike me madhësi nano, si dhe përfshirjen/përfshirjen pasuese të nanogrimcave në këto struktura polimerësh.…

https://www.hielscher.com/nanocomposite-hydrogel-synthesis-using-ultrasonication.htm
Reaktor i trazuar tejzanor për aplikime sonokimike duke përfshirë reaksionet kimike të klikimit.

Kliko Kimi – Si të përmirësoni reagimet e klikimeve me sonication

Reaksionet kimike të klikimit, të tilla si reaksionet e cikloadditimit azid-alkin të katalizuar nga bakri (CuAAC) mund të përfitojnë shumë nga aplikimi i ultrazërit të fuqisë. Efektet sonokimike rrisin rendimentin dhe shkallën e konvertimit. Për më tepër, efikasiteti i përgjithshëm i reaksioneve kimike të klikimeve është përmirësuar. Si teknikë e…

https://www.hielscher.com/click-chemistry-how-to-enhance-click-reactions-with-sonication.htm
Reaktor tejzanor për eksfolimin e borofenit në shkallë të gjerë. Reaktori inox është i pajisur me një ultrasonikator të fuqishëm industrial 2000 watts (20 kHz).

Sinteza e borofenit tejzanor në shkallë industriale

Borofeni, një derivat nanostrukturor dydimensional i borit, mund të sintetizohet në mënyrë efikase nëpërmjet një eksfolimi tejzanor të lehtë dhe me kosto të ulët. Eksfolimi tejzanor i fazës së lëngshme mund të përdoret për të prodhuar sasi të mëdha nanofletë borofeni me cilësi të lartë. Teknika e eksfolimit me ultratinguj përdoret gjerësisht për…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-borophene-synthesis-on-industrial-scale.htm
Ultratingulli me intensitet të lartë futet në reaktorët kimikë për të rritur rendimentet, për të përmirësuar shkallën e konvertimit dhe për të ndikuar në mënyrë të dobishme sistemet kimike.

Efikasiteti i optimizuar i reaktorit kimik me ultratinguj me fuqi të lartë

Ultratingulli është i njohur mirë për intensifikimin dhe/ose fillimin e reaksioneve kimike. Prandaj, integrimi i ultrazërit me performancë të lartë konsiderohet si mjet i besueshëm për të promovuar reaktorët kimikë për rezultate të përmirësuara të reagimit. Hielscher Ultrasonics ofron zgjidhje të ndryshme reaktorësh për të rregulluar procesin tuaj kimik.…

https://www.hielscher.com/optimized-chemical-reactor-efficiency-by-high-power-ultrasonication.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.