Teknologjia e ultrazërit Hielscher

Tema Utrasonike: "Transferimi në masë i përmirësuar në mënyrë ultrasonike"

Transferimi masiv është lëvizja neto e masës nga një vend, që zakonisht nënkupton rrjedhën, fazën, fraksionin ose përbërësin, në tjetrin. Transferimi masiv ndodh në shumë procese, të tilla si ekstraktimi i lëngshëm i lëngshëm dhe i lëngshëm, katalizimi, reshjet, dehidratimi dhe shumë reagime të tjera kimike dhe biologjike. Transferimi masiv që ndodh natyrisht shpesh mund të jetë shumë i ngadaltë dhe kërkon shumë kohë, kështu që intensifikimi i transferimit në masë me mjete mekanike përdoret për të përshpejtuar reaksionet dhe proceset. Efikasiteti i transferimit në masë varet nga efektet në rezistencën e transferimit në masë të jashtme ose të brendshme. Përmirësimi i jashtëm i transferimit në masë mund të arrihet duke ulur trashësinë e shtresës kufitare. Përmirësimet e brendshme të transferimit në masë janë shkaktuar nga zërit, ku valët tejzanor shkaktojnë ndryshimin e fushave të presionit dhe mikro-përzierjen brenda produktit.
Ultratingulli i energjisë është një metodë efektive për të krijuar forca qetësuese, turbullira dhe mikro-përzierje në lëngje dhe slurries. Kavitacioni akustik përdoret për të nxitur dhe përshpejtuar reaksionet kimike për shkak të përmirësimit të transferimit të masës ndërmjet reaktantëve, për të thyer qelizat dhe për të nxjerrë materialin ndërqelizor duke përmirësuar lëshimin e ekstrakteve duke përmirësuar transferimin në masë ndërmjet qelizave të brendshme dhe tretësit, për të përmirësuar koeficientët e difuzionit dhe uljen e shtresës kufitare të shpërndarjes për proceset e tharjes dhe tharjes dhe shumë aplikime të tjera.

Mësoni më shumë rreth intensifikimit të procesit tejzanor për shkak të rritjes së transferimit në masë!

Laboratori Ultrasonik Agitator UP400StLaboratori Ultrasonik Agitator UP400St

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Procesor ultrasonik i fuqishëm UIP4000hdT 4kW

Astaxanthin tejzanor Nxjerrje për Yields Lartë

Astaxanthin është një antioksidant mjaft i fuqishëm që përdoret në farmaceutikë dhe shtesa ushqimore. Në mënyrë që të prodhohet astaxanthin me cilësi të lartë nga burimet natyrore të tilla si algat, kërkohet një teknikë e ekstraktimit me performancë të lartë. Nxjerrja tejzanor është një trajtim mekanik, i cili jep të lartë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-astaxanthin-extraction-for-higher-yields-and-superior-quality.htm
The Hielscher Ultrasonics SonoStation is an easy-to-use ultrasonic high-shear mixer setup for production scale. (Click to enlarge!)

Nxjerrja tejzanor me ujë të ftohtë nga Mogrosides nga frutat e murgut

Ekstrakti i frutave të murgut (S. grosvenorii) dhe veçanërisht mogrosidi V i përbërë i tij përdoret si një ëmbëlsues natyror jo-kalorik. Mogrosides. Nxjerrja tejzanor është një metodë e thjeshtë, e shpejtë, e riprodhueshme dhe e besueshme e ekstraktimit e aplikuar me sukses për të prodhuar ëmbëlsues natyror jo-kalorik nga murgu…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-cold-water-extraction-of-mogrosides-from-monk-fruit.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.