Tema Utrasonike: "Sonotroda ose sonda tejzanor"

Një Sonotrode është një aksesor që përdoret në kombinim me një procesor tejzanor për të transmetuar valët tejzanor / akustikë në një lëng. Sonotroda është kryesisht një shufër konike ose e pjerrët, e quajtur gjithashtu sondë tejzanor, majë, brirë ose gisht. Shpesh bëhet nga titani, Sonotrodes / sondat tejzanor mund të bëhen nga lidhjet e tjera, qeramika ose qelqi.
Dridhjet e krijuara nga procesori tejzanor transmetohen përmes Sonotrode-it vlen për një gaz, të lëngshëm, të ngurtë ose ind. Zhvendosja e sipërfaqes horizontale të sonotrodës quhet amplituda. Amplituda e lartë e krijuar nga ultrazërit me fuqi të lartë të përdorur për aplikime të shumëfishta në kërkime dhe industri përfshijnë homogjenizimin, shpërndarjen, emulsifikimin, mullirin e lagësht, nxjerrjen, shpërbërjen, reagimet sonokimike dhe shumë të tjerë.
Hielscher Ultrasonics prodhon madhësi të ndryshme sonotrode dhe gjeometri. Hielscher CascatrodesTM janë sonotrode të dizajnit special për zërit efektiv në nivele të ngritura të fuqisë tejzanor.

Sonotrodat tejzanor në madhësi të ndryshme

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Ekografi me fuqi të lartë për pastrimin dhe kanalizimin e fuçive të verës. UIP4000hdT është një ultrasonikator industrial i tipit sondë që mund të vrasë majanë dhe mikroorganizmat, si dhe të heqë tartratin.

Pastrimi dhe dezinfektimi i fuçive të verës në mënyrë efikase me ultratinguj

Fuçitë e lisit për vjetërimin e verës mund të pastrohen dhe dezinfektohen në mënyrë efikase duke përdorur ultratinguj të energjisë. Me anë të sonikacionit, tartrati hiqet dhe mikroorganizmat si majaja (Brettanomyces, Dekkera) vriten. Për më tepër, komponimet e aromës së drurit bëhen më të disponueshme kur përdoren fuçitë…

https://www.hielscher.com/cleaning-and-sanitizing-wine-barrels-efficiently-with-ultrasound.htm
Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse

Homogjenizues – Parimi i Punës, Përdorimi dhe Zgjerimi

Homogjenizuesit janë një lloj mikserësh, të cilët aplikojnë forca mekanike për të përzier, emulsifikuar, shpërndarë dhe shpërndarë sistemet lëng-lëng dhe solid-lëng. Në varësi të modelit të homogjenizuesit, qethja rrotulluese, hundëzat ose ultrazërit me fuqi të lartë përdoren për të krijuar forcat e nevojshme për t'u shpërbërë…

https://www.hielscher.com/homogenizers-working-principle-use-and-scale-up.htm
Pajisja e qethjes tejzanor për ASTM D5621 Stabiliteti i qethjes zanore të lëngjeve hidraulike

Ultrasonicators për ASTM D5621 Qëndrueshmëria e zërit të lëngjeve hidraulike

Metoda standarde e provës ASTM D5621 përshkruan testimin e qëndrueshmërisë së prerjes zanore të lëngjeve hidraulike dhe viskoziteteve të tyre në 40°C dhe 100°C, respektivisht. Për të testuar dhe përcaktuar qëndrueshmërinë e viskozitetit të lëngjeve hidraulike nën prerje, një testim i besueshëm…

https://www.hielscher.com/ultrasonicators-for-astm-d5621-sonic-shear-stability-of-hydraulic-fluids.htm
Homogjenizuesit inline me prerje të lartë tejzanor përdoren për përpunimin industrial të bojrave, pigmenteve, bojërave, ushqimeve & pijeve si dhe kozmetikës

Përzierësit tejzanor në linjë me prerje të lartë

Ultrasonikët me prerje të lartë për proceset e përzierjes në linjë ofrojnë avantazhe të ndryshme kur krahasohen me homogjenizuesit konvencionalë koloidë. Përdorimi i ultrazërit me fuqi të lartë për përzierje u mundëson mikserëve tejzanor Hielscher me prerje të lartë të prodhojnë pezullime dhe emulsione koloidale të shpërndara në mënyrë të njëtrajtshme në nano-rangun. Homogjenizuesit inline tejzanor mund…

https://www.hielscher.com/high-shear-inline-mixers.htm
Mësoni më shumë rreth nxjerrjes së proteinave me ultratinguj nga ushqimi i insekteve!

Vaksina intranazale e nano-kapsuluar kundër S. Pneumoniae me ultratinguj

Bartësit e barnave me bazë nanogrimcash janë një teknologji në zhvillim, e cila lejon formulimin e sistemeve të dhënies së vaksinave me një shkallë të lartë mbrojtjeje ndaj sëmundjeve të ndryshme. Emulsifikimi dhe kapsulimi tejzanor është një metodë shumë efikase për përgatitjen e bartësve të barnave të ngarkuara me nano-strukturë, siç janë nanogrimcat,…

https://www.hielscher.com/nano-encapsulated-intranasal-vaccine-against-s-pneumoniae-with-ultrasonics.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.