Tema Utrasonike: "Si të lehtësojmë përgatitjen e mostrës "

Në punën e përditshme laboratorike, përgatitja e mostrës është një procedurë në të cilën një mostër trajtohet para analizës së saj. Homogjenizuesit ultrasonikë të laboratorit janë një mjet i besueshëm dhe i fuqishëm për të përgatitur mostra para hapave të zakonshëm të analizës, siç janë kromatografia (p.sh. GC, LC, UPLC, IC), spektrometria masive (p.sh. GC / MS, TD GC-MS, LC / MS), mikroskopi ( psh SEM, TEM), analiza e sipërfaqes (p.sh. SEM, TEM, EDX, XRD, FTIR), teknika të analizës elementare etj.
Ultrasoniatorët përmbushin detyra të zakonshme të përgatitjes së mostrës, siç janë homogjenizimi i solideve dhe lëngjeve, emulsifikimi i dy ose më shumë lëngjeve të pakalueshme, pluhurat shpërndarës, bluarja e nanopartikujve, nxjerrja e komponimeve bioaktive ose analitëve, deaerimi dhe degëzimi i mostrave etj shpejt dhe i besueshëm.
Meqenëse pajisjet ultrasonike Hielscher mund të kontrollohen saktësisht, të gjitha rezultatet e zërit janë të riprodhueshme. Për më tepër, të gjitha rezultatet e marra tejzanor mund të shkallëzohen në mënyrë lineare në vëllime më të vogla ose më të mëdha. Kjo lehtëson në mënyrë të konsiderueshme riprodhimin e përgatitjes së mostrës dhe rezultatet analitike.

Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues të ndryshëm laboratorësh tejzanor, siç janë pajisjet e mbajtura me dorë dhe të ngritura në këmbë, VialTweeter për sinjalizimin e njëkohshëm indirekte deri në 10 shishka, pa kontaminim të kryqëzuar ose SonoStep, një njësi paraprake mostre e cila kombinon zërit, nxitje dhe pompim në një sistem kompakt. Ekrani me prekje dixhitale, SD e integruar për protokollimin automatik të të dhënave dhe ndriçimin e mostrës sigurojnë mirëdashësi dhe rehati të përdoruesit.
Lexoni më shumë rreth asaj se si përgatitja e mostrës tejzanor mund të lehtësojë punën tuaj ditore në laborator!

Tejzanor Hielscher Ultrasonics UP200Ht (200W, 26kHz)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

UIP400MTP është një aparat zanor me fuqi të lartë për puset me shumë të tilla si pllaka 96 pusesh dhe pllaka mikrotitrash. Në proteomikë, ky sonikator i pllakave lehtëson përgatitjen e një numri të madh mostrash.

Hulumtimi Proteomik – Pse një Sonicator është i domosdoshëm për përgatitjen e mostrës

Hulumtimi proteomik jep njohuri të thella në biologjinë e qelizave dhe zgjeron kuptimin tonë të sistemeve biologjike duke mundësuar analizën gjithëpërfshirëse të proteinave dhe funksioneve të tyre. Në qendër të suksesit të studimeve proteomike është përgatitja e mostrave me cilësi të lartë, e cila shpesh…

https://www.hielscher.com/proteomic-research-why-a-sonicator-is-indispensable-for-sample-preparation.htm
Zgjidhje tejzanor për xhiro me efikasitet të lartë në filtrat e shiringave duke përdorur trazim tejzanor. Fotografia tregon ultrasonikatorin UP200St me sonotrode S26d26spec për sonikimin e filtrave të shiringave.

Filtër shiringash i trazuar në mënyrë tejzanor për qarkullim më të lartë

Filtrat e shiringave të trazuara me ultratinguj mundësojnë të punojnë me shpejtësi më të lartë rrjedhjeje dhe kapacitete ngarkimi. Mostrat me përmbajtje më të lartë të ngurtë mund të përpunohen me besueshmëri dhe efikasitet duke përdorur filtra shiringash me vibrim ultrasonik. Kjo lejon xhiro më të larta. Përzierja me ultratinguj e shiringës…

https://www.hielscher.com/ultrasonically-agitated-syringe-filter-for-higher-throughputs.htm
Reaktor i qelizave me rrjedhje tejzanor

Qelizat e rrjedhës dhe Reaktorët Inline për Ultrasonicators Lab

Homogjenizuesit laboratorikë tejzanor mund të përdoren për përpunimin në grup dhe në linjë të lëngjeve dhe llumeve. Aplikimet tipike përfshijnë homogjenizimin, shpërndarjen, emulsifikimin, shpërbërjen si dhe reaksionet sonokimike. Për sonikimin e vazhdueshëm inline, qelizat rrjedhëse dhe reaktorët në linjë në madhësi të ndryshme…

https://www.hielscher.com/flow-cells-and-inline-reactors-for-lab-ultrasonicators.htm
Reaktor i rrjedhës tejzanor për degazimin e vazhdueshëm të linjës dhe deaerimin e lëngjeve si lëngjet ftohëse, vajrat hidraulikë etj. Ultratingulli intensifikon dhe përshpejton largimin e gazrave dhe ajrit të padëshiruar nga lëngjet në mënyrë efikase.

De-ajrimi shumë i efektshëm i lëngjeve duke përdorur Ultrasonics

Përderisa heqja e gazit ose shkarkimi i gazit është shpesh një hap procesi që kërkon shumë kohë, ultratingulli mund të përshpejtojë bashkimin e flluskave të gazit dhe ngritjen e tyre në mënyrë të konsiderueshme. Derdhja e gazit tejzanor mund të përdoret në grupe dhe instalime inline dhe mund të kombinohet gjithashtu me konvencionale…

https://www.hielscher.com/highly-efficient-de-aeration-of-liquids-using-ultrasonics.htm
Prova-tip insonifier UP200St për lizë

Nxjerrja tejzanor e proteinave nga indet dhe kulturat e qelizave

Nxjerrja e proteinave është një hap thelbësor i përgatitjes së mostrës në proteomikë. Proteinat mund të nxirren nga indet bimore dhe shtazore, majatë dhe mikroorganizmat. Sonication është një metodë e besueshme dhe efikase e nxjerrjes së proteinave që jep rendimente të larta të proteinave brenda një kohe të shkurtër ekstraktimi. Proteina…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-protein-extraction-from-tissue-and-cell-cultures.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.