Tema Utrasonike: "Sonication - Aplikime dhe Avantazhe"

Sonication (quhet edhe ultrasonication) është aplikimi i frekuencave të ulëta, valë ultratinguj me intensitet të lartë në një medium të lëngët ose pastat. Cavitation akustike e gjeneruar nga sonication intensive krijon kushte energjike të dendura të tilla si dallimet e presionit të lartë dhe të temperaturës, si dhe forcat e mëdha qethjeje dhe turbulences. Ato forca gjeneruese ultrasonically thyejnë grimcat dhe pikat, pengojnë qelizat dhe iniciojnë reaksion kimik. Për shkak të këtyre efekteve, sonication është përdorur për homogjenizimin, lagështim-mulliri & shpërndarjen, emulsifikimin, nxjerrjen dhe sonochemistry. Lexoni më shumë për avantazhet e shumëfishta të sonication dhe mësoni se si procesi juaj mund të përfitojnë nga aplikimi i ultrazërit të energjisë!

UIP2000hdT - një ultrasonikator me performancë të lartë 2000W me reaktor kimik për përpunim intensiv.

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Ultratingulli rrit përçueshmërinë dhe vlerën e pH të ujit

Efektet e sonication në përçueshmëri dhe vlerën pH të ujit

Përçueshmëria dhe vlera e pH e ujit mund të ndikohen në mënyrë efikase duke trajtuar ujin me ultratinguj me intensitet të lartë dhe me frekuencë të ulët. Sonicizimi i ujit rezulton në rritjen e përçueshmërisë dhe vlerave të pH në ujë. Ndikimi i ultrazërit të fuqisë në përçueshmërinë elektrike Testet u kryen duke përdorur…

https://www.hielscher.com/effects-of-sonication-on-conductivity-and-ph-value-of-water.htm
Ultratingulli përmirëson sintezën nga poshtë-lart të nanogrimcave.

Sintezë efikase dhe e kontrolluar e nanogrimcave të arit

Nanogrimcat e arit me formë dhe morfologji uniforme mund të sintetizohen në mënyrë efikase nëpërmjet rrugës sonokimike. Reaksioni kimik i promovuar në mënyrë ultrasonike i sintezës së nanogrimcave të arit mund të kontrollohet me saktësi për madhësinë, formën e grimcave (p.sh., nanosferat, nanoshkopinjtë, nanorripat etj.) dhe morfologjinë. Efektive,…

https://www.hielscher.com/efficient-and-controlled-synthesis-of-gold-nanoparticles.htm
Ekografia me intensitet të lartë (HIU) përmirëson efikasitetin e prodhimit të djathit, përshpejton fermentimin dhe rrit inaktivizimin mikrobik.

Prodhimi i përmirësuar i djathit me ultrasonikë të fuqisë

Prodhimi i llojeve të ndryshme të djathit si djathëra të fortë, djathë të butë dhe gjizë, të prodhuara nga lloje të ndryshme qumështi (p.sh. lopë, dhi, dele, buall, qumësht deveje etj.) mund të përmirësohet në mënyrë efikase me anë të sonikimit. Aplikimi i ultrazërit me intensitet të lartë përshpejton homogjenizimin, fermentimin,…

https://www.hielscher.com/improved-cheese-manufacturing-with-power-ultrasonics.htm
UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Si të bëni nanofluide

Një nanofluid është një lëng i projektuar që përbëhet nga një lëng bazë që përmban nanogrimca. Për sintezën e nanofluideve, kërkohet një teknikë homogjenizimi dhe deagglomerimi efikas dhe i besueshëm për të siguruar një shkallë të lartë të shpërndarjes uniforme. Shpërndarësit tejzanor janë…

https://www.hielscher.com/how-to-make-nanofluids.htm
Përforcues tejzanor dhe sonda (kaskatrodë) e montuar në bririn e transduktorit tejzanor UIP2000hdT

Zbatimi i ultrazërit të energjisë duke përdorur Brirë tejzanor

Brirët ose sondat tejzanor përdoren gjerësisht për aplikime të shumëfishta të përpunimit të lëngjeve duke përfshirë homogjenizimin, shpërndarjen, bluarjen e lagësht, emulsifikimin, nxjerrjen, shpërbërjen, shpërbërjen dhe de-ajrimin. Mësoni bazat rreth brirëve tejzanor, sondave tejzanor dhe aplikimeve të tyre. Briri tejzanor vs Sonda tejzanor Shpesh,…

https://www.hielscher.com/application-of-power-ultrasound-using-ultrasonic-horns.htm
Konfigurimi i reaktorit inline Sonoelectrochemistry për sintezën e

Konfigurimi i Sonoelektrokimisë – Ekografia 2000 Watts

Sonoelectrokimia kombinon përfitimet e elektrokimisë me sonokiminë. Avantazhi më i madh në këto teknika është thjeshtësia, kostoja e ulët, riprodhueshmëria dhe shkallëzueshmëria e tyre. Hielscher Ultrasonics ofron konfigurim të plotë sonoelektrokimik për përdorim në grup dhe në linjë. Ai përbëhet nga: një gjenerator i avancuar tejzanor…

https://www.hielscher.com/sonoelectrochemistry-setup-2000-watts-ultrasound.htm
Rezervuar tejzanor i trazuar për përpunimin e serisë

Miksera me rreptësi të lartë për prodhimin e kafshëve shtëpiake

Prodhimi i ushqimit për kafshët shtëpiake kërkon pajisje të besueshme përzierjeje me prerje të lartë për të përgatitur përzierje homogjene të përbërësve të ndryshëm. Përzierësit tejzanor sigurojnë forca prerëse ultra të larta që mund të përpunojnë llucë dhe brumë shumë viskozë. Për më tepër, miksera tejzanor përdoren për të prodhuar nano-emulsione të qëndrueshme dhe për të…

https://www.hielscher.com/high-shear-mixers-for-pet-food-manufacturing.htm
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupor të përzier përdoret për formulimin e produkteve farmaceutike si sprej për hundët, shpëlarësit e gojës, tinkturat, pikat e syve etj.

Prodhimi biosintetik i Oligosakarideve të Qumështit Njerëzor

Biosinteza e oligosakarideve të qumështit të njeriut (HMOs) nëpërmjet fermentimit ose reaksioneve enzimatike është një proces kompleks, konsumues dhe shpesh me rendiment të ulët. Ultratingulli rrit transferimin e masës midis substratit dhe fabrikave të qelizave dhe stimulon rritjen dhe metabolizmin e qelizave. Në këtë mënyrë, sonication intensifikon fermentimin…

https://www.hielscher.com/human-milk-oligosaccharides.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.