Tema Utrasonike: "Zbatime të zakonshme të shpërndarësve tejzanor"

Shpërndarëset tejzanor janë një mjet i besueshëm për të shpërndarë dhe deagglomuar grimcat e mikronit dhe nano-madhësive në pezullime uniforme. Përveç aplikimit të zakonshëm shpërndarës, shpërndarësit tejzanor (të njohur edhe si ultrasonicators të tipit sondë) përdoren për shumëfishime të proceseve të tjera në laborator dhe industri.
Fushat e aplikimit të shpërndarësve tejzanor përfshijnë përzierje të ngurta të lëngshme, emulsifikim, nxjerrje, shpërbërje dhe lizë qelizore, reaksione sonokimike dhe shumë më tepër.
Aplikime të zakonshme të shpërndarësve tejzanor janë prodhimi i nano-emulsioneve dhe -pensioneve të qëndrueshme; përgatitja e mostrës p.sh. mostrat e tokës për të identifikuar praninë e hidrokarbureve aromatike poliklike (PAHs); degassing dhe deaeration e mostrave; si dhe funksionalizimin, aktivizimin dhe pastrimin e sipërfaqeve të grimcave (p.sh. katalizatorët).

Lexoni më shumë rreth shpërndarësve tejzanor dhe aplikacioneve të shumëfishtë, ku zërit mund të lehtësojnë procesin tuaj!

1.5kW pajisje tejzanor për përpunimin e grimcave (Kliko për ta zmadhuar!)

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Sistem ultrasonikator industrial për bluarje në linjë dhe shpërndarje të pigmenteve dhe ngjyruesve. proceset.

Prodhimi i ngjyruesit duke përdorur shpërndarës me performancë të lartë

Prodhimi i ngjyruesve dhe suspensioneve të pigmentit kërkon shpërndarje dhe përzierje të besueshme. Homogjenizuesit tejzanor janë shumë efikas kur bëhet fjalë për prodhimin e grupeve master të lëngshme dhe të ngjashme me pastën dhe pezullimeve ngjyruese. Të disponueshëm në çdo shkallë prodhimi industrial, dispersuesit tejzanor përmirësohen…

https://www.hielscher.com/colorant-manufacturing-using-high-performance-dispersers.htm
Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Shpërndarja e nanotubave të karbonit në bojëra të printueshme 3D

Një shpërndarje uniforme e CNT-ve në bojërat e printueshme 3D mund të përmirësojë vetitë e bojës dhe të mundësojë aplikime të reja në fusha të ndryshme. Ultratingulli i tipit sonda është një teknikë shpërndarëse shumë e besueshme për të prodhuar nanosuspensione të qëndrueshme të CNT-ve në polimere. Efiçente dhe e qëndrueshme…

https://www.hielscher.com/dispersion-of-carbon-nanotubes-in-3d-printable-inks.htm
Homogjenizues tejzanor i tipit sondë UP400St për shpërndarjen dhe sintezën e nanokompozitit.

Sinteza e hidrogelit nanokompozit duke përdorur ultratinguj

Hidrogelet ose nanogelet nanokompozite janë struktura 3D shumëfunksionale me efikasitet të lartë si bartës të barnave dhe sisteme të shpërndarjes së barnave me çlirim të kontrolluar. Ultratingulli promovon shpërndarjen e grimcave hidrogel polimerike me madhësi nano, si dhe përfshirjen/përfshirjen pasuese të nanogrimcave në këto struktura polimerësh.…

https://www.hielscher.com/nanocomposite-hydrogel-synthesis-using-ultrasonication.htm
Ultrasonikët me performancë të lartë janë eksfolim i besueshëm dhe shumë efikas i nanofletave të paprekura si grafeni, monoshtresat e oksidit të rutenit dhe borofeni në prodhim të vazhdueshëm në linjë.

Lubrifikantë me funksione të përmirësuara nga nano grimcat

Vajrat lubrifikues mund të përfitojnë shumë nga nano-aditivët, të cilët ndihmojnë në reduktimin e fërkimit dhe konsumit. Sidoqoftë, është thelbësore që nano-aditivët si nanogrimcat, monoshtresat e grafenit ose nanosferat e lëvozhgës së bërthamës të shpërndahen në mënyrë uniforme dhe të vetme në lubrifikant. Dispersioni tejzanor është vërtetuar…

https://www.hielscher.com/lubricants-with-nanoparticle-improved-functionalities.htm
Homogjenizues industrial tejzanor me reaktor me qeliza rrjedhëse për trajtimin paraprak me ultratinguj të shiritave të patates përpara skuqjes. Sonication heq niseshtenë duke prodhuar patate të skuqura dhe patate të skuqura më të freskëta.

Homogjenizues – Parimi i Punës, Përdorimi dhe Zgjerimi

Homogjenizuesit janë një lloj mikserësh, të cilët aplikojnë forca mekanike për të përzier, emulsifikuar, shpërndarë dhe shpërndarë sistemet lëng-lëng dhe solid-lëng. Në varësi të modelit të homogjenizuesit, qethja rrotulluese, hundëzat ose ultrazërit me fuqi të lartë përdoren për të krijuar forcat e nevojshme për t'u shpërbërë…

https://www.hielscher.com/homogenizers-working-principle-use-and-scale-up.htm
Nano-përmasat tejzanor dhe funksionalizimi i grimcave është një proces i rëndësishëm në prodhimin e baterive me performancë të lartë.

Sinteza sonokimike e materialeve të elektrodës për prodhimin e baterive

Në prodhimin e qelizave të baterive me performancë të lartë, materialet me nanostrukturë dhe nanokompozitët luajnë një rol të rëndësishëm duke siguruar përçueshmëri elektrike superiore, densitet më të lartë të ruajtjes, kapacitet dhe besueshmëri të lartë. Për të arritur funksionalitetin e plotë të nanomaterialeve, nano-grimcat duhet të shpërndahen individualisht ose…

https://www.hielscher.com/sonochemical-synthesis-of-electrode-materials-for-battery-production.htm
Ultratingulli përmirëson sintezën nga poshtë-lart të nanogrimcave.

Sintezë efikase dhe e kontrolluar e nanogrimcave të arit

Nanogrimcat e arit me formë dhe morfologji uniforme mund të sintetizohen në mënyrë efikase nëpërmjet rrugës sonokimike. Reaksioni kimik i promovuar në mënyrë ultrasonike i sintezës së nanogrimcave të arit mund të kontrollohet me saktësi për madhësinë, formën e grimcave (p.sh., nanosferat, nanoshkopinjtë, nanorripat etj.) dhe morfologjinë. Efektive,…

https://www.hielscher.com/efficient-and-controlled-synthesis-of-gold-nanoparticles.htm
Sistemi industrial i ekstraktimit me ultratinguj me 16 kW për prodhim të vazhdueshëm inline të ekstrakteve botanike të cilësisë së lartë nga përdorimi i ujit si tretës ekstraktues.

Formulime ngjitëse me performancë të lartë – Përmirësuar nga shpërndarja tejzanor

Ngjitësit me performancë të lartë përbëhen nga sisteme epoksi, silikoni, poliuretani, polisulfidi ose akrilik që përmbajnë mbushës dhe aditivë të ndryshëm (nano-), të cilët i japin ngjitësit performancë të veçantë si forca e lidhjes, pesha e lehtë, qëndrueshmëria, rezistenca ndaj nxehtësisë dhe qëndrueshmëria. . Kërkohet përzierje efikase dhe e besueshme për të…

https://www.hielscher.com/high-performance-adhesive-formulations-improved-by-ultrasonic-dispersion.htm
Dispersioni tejzanor është një teknologji shumë efikase për zbërthimin dhe zbërthimin e nanogrimcave. Prandaj, ultrasonikët nga Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në industri për të prodhuar nanodispersione në shkallë më të madhe dhe pezullime të strukturuara nano.

Shpërndarje e besueshme e nanopartikujve për aplikime industriale

Ultratingulli me fuqi të lartë mund të shpërbëjë aglomeratet e grimcave efikase dhe të besueshme dhe madje të shpërbëjë grimcat primare. Për shkak të performancës së tij të shpërndarjes me performancë të lartë, ultrasonikët e tipit sonda përdoren si metodë e preferuar për të krijuar pezullime homogjene të nanogrimcave. Dispersion i besueshëm i Nanopartikulave me anë të ultrazërit Shumë industri…

https://www.hielscher.com/reliable-nanoparticle-dispersion-for-industrial-applications.htm
Ultrasonikator UIP2000hdT me reaktor inline sonokimik për aplikime sonokimike shumë efikase si sono-kataliza dhe sono-sinteza.

Sinteza dhe funksionalizimi i zeoliteve duke përdorur sonifikimin

Zeolitet duke përfshirë nano-zeolitë dhe derivatet e zeolitit mund të sintetizohen, funksionalizohen dhe deaglomerohen në mënyrë efikase dhe të besueshme duke përdorur ultratinguj me performancë të lartë. Sinteza dhe trajtimi tejzanor i zeolitit e kalon sintezën konvencionale hidrotermale për nga efikasiteti, thjeshtësia dhe shkallëzueshmëria e thjeshtë lineare për prodhim të madh. Zeolite të sintetizuara me ultratinguj…

https://www.hielscher.com/synthesis-and-functionalization-of-zeolites-using-sonication.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.