Nano-pjesët e ngurta-lipide të Famotidinës të Formuluara Ultrasonikisht

Famotidina është një molekulë farmaceutike e zakonshme që përdoret në ilaçet e urthit. Për të kapërcyer tretshmërinë e dobët dhe bio-disponueshmërinë e dobët që rezulton, famotidina mund të formulohet në nanopartikuj me lipide të ngurta duke përdorur sonication si teknikë kapsulimi.

Nano-grimcat e ngurta lipidike ultrasonike Famotidine

Sonication përdoret gjerësisht në prodhimin e farmaceutikëve, vaksinave dhe shtojcave dietike. Një aplikim i rëndësishëm është formulimi, encapsulimi dhe / ose bllokimi i molekulave bioaktive (d.m.th. substanca e drogës) në sistemet funksionale nano-strukturore të shpërndarjes së ilaçeve, siç janë nanopartikulet me lipide të ngurta, liposomet, niosomat, komplekset e përfshirjes ose nanopartikulat polimer.

famotidina

Famotidina është një bllokues i receptorëve H2 dhe përbërësi aktiv në medikamentin e përdorur gjerësisht mbi ilaçin e zemrës Pepcid. Absorbimi oral është mjaft i shpejtë, por famotidina mund të degradohet nga acidi i stomakut duke shkaktuar uljen e dozës deri në 35.8% pas 50 minutash. Ky ilaç gjithashtu i nënshtrohet metabolizmit të kalimit të parë i cili zvogëlon disponueshmërinë e tij bio vetëm deri në 40-50%
Nga fundi i Prillit 2020, famotidina studiohet gjithashtu si ilaç potencial për të trajtuar pacientët që vuajnë nga SARS-CoV-2 (koronavirus) i shkaktuar sëmundja COVID-19. Në një provë klinike, pacientët me sëmundje të rëndë koronavirus COVID-19 po marrin famotidinë në mënyrë intravenoze.
Drogat e zakonshme që përmbajnë famotidinë janë të njohura nën emra të ndryshëm të markave, siç janë: Pepcid AC, Controller Acid, Pepcid, Acid Reducer (famotidine), Parandalimi i urthit dhe lehtësimi i urthit (famotidine).

Përgatitja tejzanor e nanopartikulave të ngurta-lipide

Përgatitja tejzanor e nanopartikujve lipidë të ngurtë të ngarkuar me famotidinë (SLNs) është një teknikë e thjeshtë dhe efikase për të formuluar një sistem të dhënies së ilaçeve me cilësi të lartë nano me cilësi të lartë të bio-disponueshmërisë në mënyrë të konsiderueshme.
UP400St - një homogjenizues ultrasonik i fuqishëm 400WZai et al. (2019) përgatiti nanopartikuj të ngurtë lipide (SLN) duke përdorur teknikën e emulsifikimit të nxehtë të ndihmuar nga ultrasonikisht. Glyceryl monostearate dhe përzierja Span 20 (3: 1 w / w) u shkrinë përafërsisht. 60 ° C dhe shtohet famotidina (2 mg / mL e vëllimit të përgjithshëm). Uji që përmbante poloxamer (4mg / mL) u ngroh gjithashtu përafërsisht. 60 ° C dhe transferohet në përzierjen e lipideve të shkrirë. Faza lipidike dhe ujore u përzie nga homogjenizatori me rreze të lartë në 5.000 rpm për 5 min, më pas u bë me sinjalizim me një ultrasonicator të tipit sondë për 5 min.
Rezultatet treguan se nanopartikulet lipide të ngurta të ngarkuara me famotidinë kishin një madhësi mesatare të grimcave prej një mesatare 151,90 ± 26,05 nm dhe një shpërndarje me madhësi relativisht të vogël (0,35 0, 0,35)). Nano-grimcat lipide të ngurta të ngarkuara nga famotidina kishin një efikasitet të lartë të bllokimit prej 82,30 ± 4,39% dhe një disponueshmëri të shtuar bio.

Nano-pjesët me lipide të ngurta të ngarkuara me famotidinë (SLN) të përgatitura nga ultrasonifikimi

Imazhi TEM i nanopartikujve të ngurtë të lipidit të përgatitur ultrasonikisht të ngarkuar me famotidinë (bar shkallë 100nm)
burimi: Zai et al. 2019

Kapsulimi tejzanor përdoret për të prodhuar vëllime të mëdha të liposomeve të shkallës farmaceutike me një ngarkesë të lartë të substancave aktive.

UIP1000hdT me reaktor të rrjedhës së qelqit për prodhimin e nanopartikulit me lipide të ngurtë (SLN)

Kërkesë informacioni

Përparësitë e përgatitjes tejzanor SLN

 • Emulsifikim me performancë të lartë
 • Kapsulim i thjeshtë, efikas
 • Ngarkim i lartë i molekulave bioaktive
 • Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit
 • Procesi i shpejtë
 • Kontroll jo-termik, preciz i tempit
 • Skalabilitet linear
 • riprodhueshmërisë
 • Standardizimi i procesit / PMM
 • Sonda autoklavuese dhe reaktorë
 • CIP / SIP

Ultrasonicators me performancë të lartë për formulimet Pharma

Hielscher Ultrasonics është me përvojë prej kohësh në projektimin, prodhimin, shpërndarjen dhe shërbimin e homogjenizuesve tejzanor me performancë të lartë për industrinë farmaceutike dhe ushqimore.
Përgatitja e nanopartikujve të lipideve të ngurta me cilësi të lartë, transportuesve të lipideve nanostruktuara, liposomeve, niosomeve dhe komplekseve të përfshirjes së ciklodekstrinit janë procese, të cilat sistemet ultrasonike Hielscher përdoren me besueshmëri të lartë dhe prodhim cilësor suprem. Ultrasonicators Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e procesit, të tilla si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e zërit. Softueri inteligjent protokollon automatikisht të gjithë parametrat e sinjalizimit (koha, data, amplituda, energjia neto, energjia totale, temperatura, presioni) në kartën e integruar.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Literatura / ReferencatFakte të vlefshme

Nanokarrierat për dorëzimin e drogës

Një nanokarrier është nanomateriali që përdoret si modul transporti për një substancë tjetër, siç është një ilaç. Nanokarrierat e përdorura zakonisht përfshijnë mikelen, polimeret, nanopartikulet me bazë thelbi, liposomet, dendrimerët, nanopartikulet me lipide të ngurta dhe transportuesit e liposteve të nanostruktuara. Një nga avantazhet kryesore të nanokarrierave është madhësia e minutës së tyre që u mundëson atyre të depërtojnë në qeliza dhe të dërgojnë substancën aktive të ngarkuar në indin e synuar. Duke qenë në gjendje të modifikojnë vetitë fizike të nanokarrierave, p.sh. formën, përbërjen dhe madhësinë, nanokarkuesit mund të funksionalizohen posaçërisht për agjentë të caktuar terapeutikë dhe modele të lëshimit të ilaçeve.