Sinteza tejzanor e klorokinës me gradë farmaceutike

Kloroku duket të jetë një ilaç premtues në luftën kundër pandemisë COVID-19. Ndërsa kloroku është një ilaç i njohur për një kohë të gjatë, i lirë, furnizimi duhet të rritet ndjeshëm për të përmbushur nevojën aktuale. Sinteza tejzanor është një proces i thjeshtë, i sigurt dhe i besueshëm për prodhimin e shpejtë të klorokinës me gradë pharma. Në mënyrë lineare të shkallëzueshme, ajo lejon të prodhojë sasi të mëdha në një proces inline shumë të kontrollueshëm.

Chloroquine

Analogët me klorokinë dhe kuoline mund të sintetizohen ultrasonikisht.Klorokina, fosfati klorokuin dhe hidroksiklorokuina janë të dy barnat e vendosura që përdoren si trajtim i malaries dhe profilaksia e malaries. Substancat pengojnë glikozilimin ACE2, një proces në të cilin proteinat në zarfin e virusit shndërrohen biokimikisht. Glikozilimi është një hap i rëndësishëm gjatë infeksionit viral të një qelize. Pengimi i glukozilimit i shkaktuar nga klorokina duket se parandalon ose zvogëlon shkallën e infeksionit nga SARS-CoV-2 në mënyrë të konsiderueshme.
Saysfarë thotë hulumtimi aktual:
“Kloroku është gjithashtu imunomodulues, i aftë të shtypë prodhimin dhe çlirimin e faktorëve që ndërmjetësojnë komplikimet inflamatore të sëmundjeve virale (faktori i nekrozës së tumorit dhe interleukina 6). Postshtë supozuar se klorokuina funksionon duke ndryshuar glicosilimin ACE2 dhe pH endosomal. Karakteristikat e tij anti-inflamatore mund të jenë të dobishme për trajtimin e SARS. " [Pang et al. 2020]
Prof. Didier Raoult nga Instituti Hospitalo-Universitaire (IHU) në Marsejë thotë për provat e tij të para të klorokinës: "Ne ishim në gjendje të konstatonim që pacientët të cilët nuk kishin marrë Plaquenil (ilaçi që përmbante hidroksiloklorinë) ishte akoma ngjitëse pas gjashtë ditësh, por ata që kishin marrë Plaquenil, pas gjashtë ditësh, vetëm 25% ishin akoma ngjitës. "

Ndërsa molekula farmaceutike klorokuina nuk është aprovuar (akoma) për të trajtuar pacientët që vuajnë nga COVID-19, hulumtimi është duke u zhvilluar dhe studimet paraprake tashmë kanë treguar premtime.

Avantazhet e sintezës ultrasonike të molekulave farmaceutike:

  • Pastërti me cilësi të lartë, të lartë
  • Shkalla e lartë e konvertimit
  • proces të shpejtë
  • Skalabilitet linear
  • Kosto-efektive
  • E gjelbër, miqësore me mjedisin
Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grumbullimi të farës

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Kërkesë informacioni

Sinteza tejzanor e klorokinës

Sinteza tejzanor e derivateve të klorokinës

Meqenëse kloroku është i njohur për delikatesën e tij kundër virusit Zika, Barbosa-Lima et al. (2017) hulumtoi sintezën e derivateve të klorokinës për të gjetur molekula edhe më të efektshme klorokuene kundër Zika. Derivatet e N- (2- (arilmetililimo) etil) -7-chloroquinolin-4-amine treguan rezultate shumë premtuese.
Barbosa-Lima et al. (2017) zbuloi se sinteza ultrasonike e prodhimeve të prodhuara të ngjashme në krahasim me metodën e refluksit termik, por në periudha të konsiderueshme më të shkurtra të Sonication 30-180 sek, krahasuar me 30-180 min kohën e reagimit termik.
Derivati i quinolinës, N- (2 - ((5-nitrofuran-2-il) metilimino) etil) -7-chloroquinolin-4-amine, 40, ishte kompleksi më i fuqishëm brenda kësaj serie, duke zvogëluar replikimin e ZIKV me 72% në 10 μM. Aktivitete të mira u morën edhe për komponimet e tjera, përfshirë ato me grupe arilë = fenil, 4-fluorofenil, 4-nitrofenil, 2,6-dimetoksifenil, 3-piridinil dhe 5-nitrothien-2-il. Të gjitha këto molekula janë sintetizuar me sukses përmes ultrasonication.

Sinteza tejzanor e quinolones

Kowsari et al. (2011) sintetizoi kinolone të caktuara duke reaguar isatinë me ketil metil aril në prani të lëngjeve jonike themelore në ujë. Reagimi u krye në kushte sintetike të gjelbër me ultratinguj. Përparësitë kryesore të kësaj procedure janë një metodë e gjelbër, koha më e butë dhe më e shkurtër e reagimit, dhe rendimentet më të larta dhe selektiviteti pa një katalizator metalik në tranzicion.

Mes pandemisë COVID-19 Hielscher Ultrasonics i jep përparësi të gjitha urdhrave të sektorit farmaceutik. Ju lutemi kërkoni përpunimin e rendit me përparësi dhe transportin e përshpejtuar!

Ultrasonicators me performancë të lartë për sintezën farmaceutike

Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga softveri inteligjent i Hielscher UltrasonicsSistemet e Hielscher Ultrasonics përdoren gjerësisht në prodhimin farmaceutik për të sintetizuar molekula me cilësi të lartë dhe për të formuar nanopartikuj të ngurtë lipidesh dhe liposome të ngarkuar me substanca farmaceutike, vitamina, antioksidantë, peptide dhe komponime të tjera bioaktive. Për të përmbushur kërkesat e klientëve të saj, Hielscher furnizon ultrasonikatorë nga homogjenizatori kompakt, por i fuqishëm, i mbajtur me dorë dhe ultrasonicators në top, në sisteme plotësisht industriale tejzanor për prodhimin e cilësive të larta të substancave farmaceutike dhe formulimeve. Një gamë e gjerë e Sonotrodave tejzanor dhe reaktorëve janë në dispozicion për të siguruar një përbërje optimale për prodhimin tuaj farmaceutik. Fortësia e pajisjeve tejzanor të Hielscher lejon operimin 24/7 në detyra të rënda dhe në mjedise të kërkuara.
Për t'iu mundësuar klientëve tanë të përmbushin Praktikat e Mirë të Prodhimit (PMP) dhe të vendosin procese të standardizuara, të gjithë ultrasonicatorët digjitalë janë të pajisur me softuer inteligjent për vendosjen e saktë të parametrit të sonication, kontrollin e vazhdueshëm të procesit dhe regjistrimin automatik të të gjithë parametrave të rëndësishëm të procesit në një ndërtim -në kartën SD. Cilësia e lartë e produktit varet nga kontrolli i procesit dhe standardet e larta të përpunimit vazhdimisht. Ultrasasonicators Hielscher ju ndihmojnë të monitoroni dhe standardizoni procesin tuaj!

Shkallëzimi lart

Numri i lartë i rasteve të COVID-19 është një sfidë masive për sistemin shëndetësor, përfshirë hulumtimin dhe prodhimin farmaceutik. Ndërsa aktualisht disa substanca të drogës janë nën hetim (in vitro dhe in vivo), që nga momenti kur është krijuar terapi trajtuese e pacientëve me COVID-19, një numër i madh i barnave duhet të prodhohen brenda një periudhe të shkurtër kohore.
Sinteza ultrasonike e klorokinës dhe derivateve të klorokinës është një proces i shpejtë, i thjeshtë dhe i sigurt, i cili mund të shkallëzohet në mënyrë lineare nga laboratori dhe impianti pilot në prodhimin e plotë tregtar. Stafi ynë i trajnuar dhe me përvojë të gjatë do t'ju ndihmojë teknikisht nga provat pilot deri në prodhimin e sasive të mëdha.

Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Chloroquine

Kloroku është një anëtar i klasës së ilaçeve 4-aminoquinoline. Si një agjent antimalarial i njohur, chloroquine, tregon efekte antivirale kundër viruseve të shumta, përfshirë HIV tip 1, hepatiti B dhe HCoV-229E.
Chloroquine është një ilaç gjenerik i lirë dhe lehtësisht i disponueshëm. Ka një disponueshmëri të lartë oral dhe farmakologjia e saj është e njohur.