Nano-Kapsulimi tejzanor i Ivermectin

Droga të tilla avermectin dhe ivermectin shpesh përfshihen në transportuesit e drogës të strukturuar nano për të përmirësuar shkallën e përthithjes dhe bio-disponueshmërinë, si dhe për të marrë një efekt të qëndrueshëm të lëshimit. Nano-emulsifikimi tejzanor është një teknikë efikase dhe e besueshme për të futur komponimet medicinale bioaktive në nanopartikulet me lipide të ngurtë, liposomet ose komplekset ciklodekstrin.

Ivermectin

Ivermectin, një anëtar i klasës së ilaçeve avermectin, është një ilaç anti-parazitar që përdoret kryesisht për të trajtuar infeksione të krimbave të rrumbullakët. Ajo funksionon duke u lidhur dhe duke aktivizuar receptorët e kanalit të klorurit glutamate-lidhës (GluClRs) të parazitëve, duke paralizuar kështu dhe vrarë ata. Gjatë hulumtimit për një kurë kundër COVID-19, sëmundja e shkaktuar nga romani koronavirus SARS-CoV-2, ivermectin ra në fokus të hulumtimit të farmakës pasi vrau SARS-CoV-2 koronavirus brenda 40hr në testet "in vitro" . Si një ilaç tashmë i aprovuar nga FDA, farmakologjia e ivermectin është e njohur dhe ilaçi do të ishte i disponueshëm për zbatim të shpejtë të trajtimit masiv COVID-19. (statusi Prill, 12th 2020).

Encapsulimi tejzanor i Ivermectin

Transportuesit e drogës me madhësi nano si nanopartikulet me lipide të ngurta (SLN), liposomet dhe komplekset ciklodekstrin janë të njohura për të përmirësuar shpërndarjen e ilaçeve dhe bio-disponueshmërinë, për të siguruar një lëshim të ngadaltë / të qëndrueshëm të drogës dhe për të mbrojtur molekulën bioaktive kundër degradimit. Pasi që ivermektina është e papajtueshme me përdoruesit e ndryshëm të zakonshëm, gjë që kërkon një formulim alternative. Për më tepër, ivermectin është i prirur të degradohet nga drita, oksigjeni dhe hidroliza, në mënyrë që kapsulimi të ndihmojë në mbrojtjen dhe stabilizimin e kompleksit të ilaçeve. Nano-grimcat me lipide të ngurta, liposomet ose formulimet ivermectin me bazë ciklodekstrin tregojnë rezultate të mira që ofrojnë mbrojtje kundër degradimit, si dhe përmirësim të tretshmërisë dhe stabilitetit.
Ivermectin-SLN-të e përgatitura ultrasonikisht treguan një efikasitet relativisht të lartë të kapsulimit (EE) me një shpërndarje të madhësisë së grimcave të ngushta. Studimi i lëshimit shfaqi modele të lëshimit të ngadaltë dhe të qëndrueshëm për ivermectin-SLN.

Encapsulimi tejzanor i Ivermectin në nanopartikulet e ngurta-lipide

Formimi i promovuar tejzanor i nanopartikujve me lipide të ngurta është një teknikë e njohur që përdoret për të formuar komplekse farmaceutike me një shkallë të lartë të përthithjes dhe biokasibilitetit, citotoksicitet të ulët dhe lëshim të qëndrueshëm të ilaçeve.
Guo dhe bashkëpuntorët (Guo et al. 2017) treguan në hulumtimin e tyre se encapsulimi tejzanor i ivermectin në nanopartikulet me lipide të ngurtë (SLNs) rezultoi në grimca ivermektinore amorfe brenda SLN-ve dhe shfaqi lëshimin e zgjatur të molekulave të ilaçeve nga SLN-të pa lëshimin e shpërthimit në efikasitet të lartë të kapsulimit (EE).
Përgatitja e SLN-ve të ivermectin u krye me protokollin e mëposhtëm:
SLN u përgatitën nga homogjenizimi i nxehtë, i ndjekur nga ultrazërit. Shkurtimisht, acidi palmitik (0,5 g) u shkrinë në një shishkë qelqi 30 ml nga një nxitje magnetike në 75ºC. ivermektina (0.09 g) u tret më pas në lipidin e shkrirë. Faza lipidike u derdh më pas në 15 ml tretësirë ujore të vluar me 1% PVA (w / v) nën nxitje magnetike në 300rpm për 10 min për të formuar një emulsion të trashë të naftës në ujë. Pas kësaj, emulsioni u bë për 5 min, dhe pastaj u hodh menjëherë 15 ml ujë të ftohtë (4ºC) për të marrë ivermectin-SLN. SLN-të e kontrollit u përgatitën pas të njëjtit protokoll pa shtimin e ivermectin.

Formulimi i Avermektinës Liposomale

Liposomat përbëhen nga një ose më shumë bilayer fosfolipidë. Kombinimi i polimereve sintetike kimikisht dhe biologjikisht inertë për të prodhuar liposome që qarkullojnë gjatë lejon përgatitjen e liposomeve me kohë të zgjatur të qarkullimit të ilaçeve në vivo, duke rritur kështu efektivitetin. Për shembull, kohëzgjatja e efikasitetit të avermectin liposomal u rrit nga 21 në 30 ditë në dhi (Sun et al., 2014).
Përveç formulimit në nanopartikuj të lipideve të ngurta, ivermectin është kapur me sukses në komplekset liposome dhe ciklodekstrin.
Lexoni më shumë rreth formulimit tejzanor të liposomes dhe komplekset ciklodextrin!

Procesori tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të ndezur

Homogenizues tejzanor UIP2000hdT (2kW) me reaktor grupi të trazuar vazhdimisht

Kërkesë informacioni

Ultrasonication është një teknikë e shpejtë dhe e besueshme për të prodhuar nano-liposome superiore.

UP400St, një homogjenizues ultrasonik i fuqishëm 400 watts, për prodhimin e liposomeve dhe SLN-ve

Avantazhi i përgatitjes së tejzanor të lipideve ultrasonike

 • Emulsifikim me performancë të lartë
 • Kontroll i saktë mbi madhësinë dhe ngarkesën e grimcave lipide
 • Ngarkesë e lartë e substancave aktive
 • Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit
 • Procesi i shpejtë
 • Kontroll jo-termik, preciz i tempit
 • Skalabilitet linear
 • riprodhueshmërisë
 • Standardizimi i procesit / PMM
 • Sonda autoklavuese dhe reaktorë
 • CIP / SIP

Ultrasonicators me performancë të lartë

Ultrasonicators me performancë të lartë për formulimet Pharma
Hielscher Ultrasonic është me përvojë prej kohësh në projektimin, prodhimin, shpërndarjen dhe shërbimin e homogjenizuesve tejzanor me performancë të lartë për industrinë farmaceutike dhe ushqimore.
Kontroll i saktë mbi parametrat e procesit tejzanor nga Hielscher Ultrasonics' softver inteligjentPërgatitja e liposomeve me cilësi të lartë, nanopartikujve të lipideve të ngurta, nanopartikulave polimer dhe komplekset ciklodekstrin janë procese, të cilat sistemet ultrasonike Hielscher përdoren me besueshmëri të lartë dhe prodhim cilësor superior. Ultrasonicators Hielscher lejojnë kontroll të saktë mbi të gjithë parametrat e procesit, të tilla si amplituda, temperatura, presioni dhe energjia e zërit. Softueri inteligjent protokollon automatikisht të gjithë parametrat e sinjalizimit (koha, data, amplituda, energjia neto, energjia totale, temperatura, presioni) në kartën SD të integruar.
Fuqia e pajisjeve tejzanor të Hielscher mundëson operimin 24 orë në ditë në detyrë të rëndë dhe në mjedise kërkuese.
Tabela më poshtë ju jep një tregues të kapacitetit të përafërt të përpunimit të ultrasonicators tonë:

Vëllimi i Serisë Shkalla e rrjedhjes Devices rekomanduara
1 deri 500mL 10 deri 200mL / min UP100H
10 deri në 2000 ml 20 deri 400mL / min UP200Ht, UP400St
0.1 deri në 20L 0.2 deri në 4L / min UIP2000hdT
10 deri në 100L 2 deri në 10L / min UIP4000hdT
na 10 deri në 100L / min UIP16000
na më e madhe grup i UIP16000

Na kontaktoni! / Pyet Na!

Pyesni për më shumë informacion

Ju lutemi përdorni formularin më poshtë për të kërkuar informacione shtesë në lidhje me procesorët tejzanor, aplikacionet dhe çmimin. Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj me ju dhe t'ju ofrojmë një sistem tejzanor që plotëson kërkesat tuaja!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.


Hielscher Ultrasonics prodhon homogjenizues tejzanor me performancë të lartë për shpërndarje, emulsifikim dhe nxjerrje të qelizave.

Homogjenizues tejzanor me fuqi të lartë nga laboratorpilot dhe industrial shkallë.

Letërsi / ReferencatFakte të vlefshme

Ivermectin

Ivermectin është një përzierje që përmban të paktën 90% 5-O-demetil-22,23-dihidroavermectin dhe më pak se 10% 5-O-demetil-25-de (1-metilpropil) -22,23-dihidro-25- (1 -
metilletil) avermectin, përgjithësisht i referuar si 22,23-dihidroavermectin.
Ivermectin është në dispozicion si një ilaç gjenerik në një formulim tabletash 3mg. Emrat e markave të zakonshme të ivermectin janë Driponin dhe Scrabioral në Gjermani, Heartgard, Sklice dhe Stromectol në Shtetet e Bashkuara, dhe Mectizan në Kanada për të përmendur vetëm disa.

avermectin

Avermektinat janë disakaridet (ivermectin, doramectin) ose monosakaride (selamektina). Avermectins janë një seri e derivateve makrociklike laktone me efekte antiparasitike, të përdorura kryesisht për trajtimin e infeksioneve nematodike. I pazgjidhshëm në ujë, avermectin mund të tretet në metanol dhe 95% etanol.