Teknologjia e ultrazërit Hielscher

Tema Utrasonike: "phytochemicals"

Fitokimik është një term ombrellë për rrjedhin nga bimët (fjala greke “fito” nënkupton kimikate bimore, që përfshin një larmi përbërësish që ndodhin natyrshëm në bimë. Shumë fitokimikanë janë të njohur për efektet e tyre të dobishme në shëndetin e njeriut dhe për këtë arsye janë komponime të vlerësuara shumë të të ushqyerit. Terpenet, phytosterols, izothiocyanates, organosulfides, stylbenes, izoflavonoids, alkaloids, acide fenolike dhe anthocyanides janë nëngrupet më të rëndësishme të fitokimikanëve, të cilat përfshijnë fitokimikale të shumta si kafeina dhe theobromine (alkaloide); allicin, glutathione dhe sulfhorafane (organosulfides); ptherostilbene dhe resveratrol (stylbenes); ose epicatechin, naringin dhe quercitin (flavonoids) për të përmendur vetëm disa.
Për të përdorur fitokimikatet si ilaçe ose shtesa ushqimore, kimikatet bimore duhet të izolohen nga matrica e qelizave. Nxjerrja tejzanor është një metodë e fuqishme dhe e besueshme për të lëshuar fitokimikatet nga bimë si perime, barishte, fruta, rrënjë dhe leh. Pajisjet për nxjerrjen tejzanor përdoren në shkallë të vogël dhe të madhe, p.sh. për prodhimin e terpenes nga kërpi dhe kanabisi, kuercetinë nga mollët, çajin dhe qepën, allicin nga hudhra, kafeinën nga kafeja, theobromin formojnë fasule kakao ose acid elagjik nga shegë.
Valët ekstreme me ultratinguj përdoren për të krijuar kavilje akustike, forcat e saj të qethjes prishin muret e qelizave dhe shpërndajnë fitokimikët nga brendësia e qelizës në tretës. Si një metodë jo termike, nxjerrja tejzanor parandalon degradimin termik të komponimeve të ndjeshme ndaj nxehtësisë dhe rezulton në ekstrakte me cilësi të lartë. Efikasitet i lartë i ekstraktimit, (thuajse) nxjerrje e plotë, përpunimi i shpejtë dhe funksionimi i sigurt janë avantazhe të mëtejshme të ekstraksionit tejzanor.
Lexoni më shumë rreth përpunuesve tejzanor dhe përdorimit të tyre në nxjerrjen fitokimike!

Trajtim tejzanor me sistemin 2kW UIP2000hdTTrajtim tejzanor me sistemin 2kW UIP2000hdT

12 faqe në lidhje me këtë temë janë duke u treguar:

Nxjerrja tejzanor e polisaharideve nga rrënja Astragalus Membranaceus

Nxjerrja tejzanor e polisaharideve nga rrënja Astragalus Membranaceus

Rrënjët e Astragalus membranceus (i quajtur edhe Astragalus propinquus) përmbajnë cikloastragenol saponin, i cili mund të aktivizojë telomerazën dhe në këtë mënyrë të zgjasë gjatësinë e telomereve. Gjatësia e telomeres shoqërohet me jetëgjatësi. Nxjerrja tejzanor është teknikë superiore për të izoluar cikloastragenol…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-polysaccharides-from-astragalus-membranaceus-root.htm
UP400St ngacmoi konfigurimin e nxjerrjes 8L

Nxjerrja tejzanor e komponimeve bioaktive nga pjepërat e hidhura

Pjepër i hidhur (i njohur edhe si mollë e hidhur, mish i hidhur, kungull i hidhur, dardhë balsam) është një frut i lartë me përbërës të dobishëm për shëndetin si antioksidantë, flavonoide, fitosterole dhe saponins. Sonication është i njohur mirë për intensifikimin e nxjerrjes së substancave bioaktive nga botanikët.…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-extraction-of-bioactive-compounds-from-bitter-melon.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.