Rezultatet e kerkimit per: qelizë stem cell

Qelizat burimore të rrjedhura nga adipoza (ASC) janë qeliza burimore mesenchimale (MSC) që merren nga indi dhjamor i njeriut. Qelizat burimore në indin dhjamor të evaskuar (i ashtuquajturi fraksioni vaskular stromal (SVF)) duhet të izolohen për t'i përdorur ato më pas për trajtime mjekësore ose kozmetike. Ultrasonication është një trajtim shumë i efektshëm dhe i besueshëm për të izoluar qelizat burimore nga indi dhjamor. Avantazhi i izolimit të qelizave burimore tejzanor qëndron në faktin se trajtimi tejzanor bazohet në parimin e punës së kavitacionit me origjinë tejzanor, i cili është qethja mekanike. Nuk kërkohen aditivë kimikë ose enzimatikë. Izolimi i qelizave burimore tejzanor lejon një protokoll të përsëritshëm, rendiment të lartë të qelizave burimore, si dhe cilësi të lartë të qelizave burimore. Hielscher Ultrasonics ofron sisteme të ndryshme tejzanor për zërit direkt dhe indirekt të SVF dhe lëshimin e qelizave burimore shumë funksionale.

GDmini2 në UP200St-TD Transducer (200 watts) për sonication pa ndotje

Found 19 hits. 12 are being shown:

Dmini skematik

Mini Flow Cell tejzanor

Zakonisht ekografia intensive transmetohet në vëllime të vogla nëpërmjet një sonotrode titani të zhytur në lëng. Kjo metodë është shumë efikase, por ka efektin anësor që ka edhe kavitacion në sonotrode, që rezulton në një kontaminim të vogël.…

https://www.hielscher.com/dmini_p.htm
UIP400MTP është një aparat zanor me fuqi të lartë për puset me shumë të tilla si pllaka 96 pusesh dhe pllaka mikrotitrash. Në proteomikë, ky sonikator i pllakave lehtëson përgatitjen e një numri të madh mostrash.

Hulumtimi Proteomik – Pse një Sonicator është i domosdoshëm për përgatitjen e mostrës

Hulumtimi proteomik jep njohuri të thella në biologjinë e qelizave dhe zgjeron kuptimin tonë të sistemeve biologjike duke mundësuar analizën gjithëpërfshirëse të proteinave dhe funksioneve të tyre. Në qendër të suksesit të studimeve proteomike është përgatitja e mostrave me cilësi të lartë, e cila shpesh…

https://www.hielscher.com/proteomic-research-why-a-sonicator-is-indispensable-for-sample-preparation.htm
Shpërbërja e qelizave tejzanor përdoret për të izoluar komponimet nga fabrikat e qelizave bakteriale.

Liza tejzanor e qelizave të bioinxhinieruara në prodhimin industrial

Llojet e baktereve të bioinxhinieruara si E. coli, si dhe llojet e qelizave bimore dhe të gjitarëve të modifikuar gjenetikisht përdoren gjerësisht në bioteknologji për të shprehur molekulat. Për të çliruar këto bio-molekula të sintetizuara, kërkohet një teknikë e besueshme e përçarjes së qelizave. Ultratinguj me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/ultrasonic-lysis-of-bioengineered-cells-in-industrial-production.htm
Nanostrukturimi i sipërfaqeve metalike mezoporoze për oseeointegrimin e përmirësuar të implanteve. Fotografia tregon Dr. Daria Andreeva duke përdorur sonikatorin Hielscher UIP1000hdT.

Implante me nanostrukturë sonokimike që përmirësojnë osteointegrimin

Implantet, protezat ortopedike dhe implantet dentare janë bërë kryesisht nga titani dhe lidhjet. Sonication përdoret për të krijuar sipërfaqe me nanostrukturë në implantet metalike. Nanostrukturimi tejzanor lejon modifikimin e sipërfaqeve metalike duke gjeneruar modele me madhësi nano të shpërndara në mënyrë uniforme në sipërfaqet e implanteve. Këto nanostrukturuar…

https://www.hielscher.com/sonochemically-nanostructured-implants-improving-osseointegration.htm
VialTweeter Sonicator është një nga ultrasonikët më të përdorur për fragmentimin efikas dhe të besueshëm të alfa-sinukleinës.

Fragmentimi Alfa-Synuklein duke përdorur Sonicatorin VialTweeter

Fibrilet dhe shiritat e α-sinukleinës janë të fragmentuara në kërkimin shkencor për të gjeneruar copa fibrile më të vogla apo edhe molekula individuale të proteinave, të cilat mund të analizohen më lehtë duke përdorur teknika të ndryshme eksperimentale. VialTweeter Sonicator është një nga ultrasonikët më të përdorur…

https://www.hielscher.com/alpha-synuclein-fragmentation-using-the-vialtweeter-sonicator.htm
UP400St për shpërndarjen e nanogrimcave në nanofluide.

Ftohësit e bazuar në nanofluide termopërçuese

Nanofluidet e sintetizuara me ultratinguj janë ftohës efikasë dhe lëngje shkëmbyes nxehtësie. Nanomaterialet termopërçues rrisin ndjeshëm transferimin e nxehtësisë dhe kapacitetin e shpërndarjes së nxehtësisë. Sonicizimi është i vendosur mirë në sintezën dhe funksionalizimin e nanogrimcave termopërcjellëse, si dhe në prodhimin e qëndrueshëm me performancë të lartë…

https://www.hielscher.com/coolants-based-on-thermoconductive-nanofluids.htm
Sistem ultratinguj me fuqi të lartë për trajtimin e brendshëm të ujërave të zeza dhe llumrave të ujërave të zeza. Sonication promovon shpërbërjen e biomasës për tretje më të mirë anaerobe të llumit dhe rikuperim të lëndëve ushqyese (p.sh., fosfor, azot, magnez, kalium, kalcium etj.)

Zgjidhje të ndryshme për rikuperimin e fosforit nga llumi i ujërave të zeza komunale

Fosfori është një mineral i burimeve kritike, furnizimi natyror i të cilit po zvogëlohet me shpejtësi. Për rrjedhojë, qeveria gjermane miratoi me dekret që nga viti 2029 fosfori duhet të rikuperohet në masë të madhe nga llumi i ujërave të zeza. Zbatimi i ultrazërit të fuqisë hap opsione të ndryshme për t'u intensifikuar…

https://www.hielscher.com/various-solutions-for-phosphorus-recovery-from-municipal-sewage-sludge.htm

Kërkoni për më shumë informacion

Nëse nuk e gjetët atë që po kërkoni, ju lutemi na kontaktoni!

Ju lutem vini re tonë Politika e privatësisë.

Ne do të jemi të lumtur të diskutojmë procesin tuaj.

Le të kontaktojmë.